040-665 45 50
Inga varor i din varukorg

​Lena Linderholm

Lena Linderholm

Född i Stockholm 1947. Lena bor i den idylliska skärgårdsstaden Vaxholm, men har sina ateljéer i ett stort vackert 1800-talshus i Strängnäs, i Härjedalen och Provence. Tillsammans med sin sjungande, målande och spelande man Gösta reser hon ut i Europa för att hämta inspiration till sin konst.

I Waxholm sköter hon sina butiker, skapar nya idéer med sin konst, keramik, tyger och många andra produkter. Lena målar och skriver. Gösta spelar på sin klarinett, fotograferar och skriver nya sånger. Livsnjutning är deras mål och mening. Sedan delar de med sig av det i form av konst och musik.

Provence är ofta målet och då en liten by utanför staden Nyons. Där upplever Lena det provensalska ljuset, frukterna, blommorna, naturen, de vänliga människorna, bergen, dalarna, lavendeln och olivträden. Allt detta påverkar Lena att ständigt vara på gång med någon olja eller akvarell.

Lena ger också konserter tillsammans med Gösta som de kallar ”Livsnjutarafton Provence Tur & retur. Så får publiken möta dem i fullkomlig frihet med tavlor, sällsamma historier ur deras konstnärsliv, reseminnen, sång och musik.