040-665 45 50
Inga varor i din varukorg

Julia E. Limpke

Julia E. LimpkeHon arbetar hårt för att förbättra  barns liv över hela världen. Goebel kom i kontakt med Julia E Limpke genom hennes böcker. Konstnärens egen son Marco gick tyvärr bort i tidig ålder, och detta fick henne att skapa Nina och Marco, figurer inspirerade av Marco, hans syster Nina och deras vänner. Det är just dessa barn och deras sysslor vi lär känna i Livet på landet

Julia E. Limpke har hela livet arbetat hårt för att förbättra barns liv över hela världen. Därför vädjade hon till Goebel® att skänka en del av försäljningsintäkterna från Nina och Marco till SOS Barnbyar, en ideell organisation med målsättning att skapa en trygg uppväxtmiljö och möjlighet till utbildning för föräldralösa barn runtom i världen. Hennes önskan väckte fullt gehör hos Goebel®, som sedan länge varit engagerade i socialt arbete.

Hoppets symbol

Grundaren till SOS Barnbyar heter Hermann Gmeiner och var en österrikisk läkarstudent som bevittnat andra världskrigets fasor. Han hoppade av sina studier för att istället ägna hela sitt liv åt att bygga upp organisationen som idag finns i 132 länder och som ger 680.000 barn och ungdomar en ny chans i livet. Den första barnbyn byggdes i Österrike 1949 och den första byn utanför Europa byggdes i Korea 1963. Nina och Marco är så mycket mer än kärleksfullt formgivna porslinsfiguriner som väcker barndomsminnen till liv. De är också hoppets symbol för barn i nöd.

Goebel® är en världsberömd porslinsfabrik som förknippas med underbart detaljrika porslinsfiguriner som handmålas omsorgsfullt, för att kunna återge personlighet och känsla. Vem känner inte till Hummelfigurinerna eller en klassisk Goebel® ängel? Nu sätter man barnen i fokus, med samlarserierna Livet på landet och Julkrubban, i samarbete med konstnären Julia E Limpke.