040-665 45 50
Inga varor i din varukorg

Arne & Carlos

Lennart Nissmark

Den norska designerduon Arne & Carlos har haft sitt eget framgångsrika modemärke sedan 2002. Fem år efter start bestämde de sig för att enbart fokusera på stickade kläder eftersom det ofta var just den stickade delen av deras klädkollektioner som var mest efterfrågad. De började skapa tröjor, jackor, halsdukar och vantar med inspiration från traditionella nordiska mönster.

År 2008 fick de i uppdrag från Comme des Garçons, Japans mest anrika modehus, att designa en hel julkollektion av stickade tröjor, mössor och halsdukar. På eget initiativ skickade Arne & Carlos med ett litet urval hemstickade julkulor i leveransen. Comme des Garçons ägare älskade kulorna och maskinstickade kulor började snart säljas i butiker i storstäder runt om i världen. Stickduons idé om julkulor med nordiska motiv hade blivit verklighet.

I den bästsäljande boken ”Julekulor” har Arne & Carlos skapat mönster så att deras fantastiska julkulor kan stickas av dig – där hemma. Med servisen Arne & Carlos Jul tar duon sina omåttligt populära julkulor till det dukade bordet.