040-665 45 50
Inga varor i din varukorg

Så här tar du hand om din servis från Fyrklövern

SERVISER Tål maskindisk Tål mikrovågsugn Övrig info
Blå Herrgård Ja Ja Gäller ej glasen.
Celebration Ja Nej  
Christineholm Ja Ja  
Clematis Ja Ja  
Diamond Ja Nej Handdisk rekommenderas på Golden Collection.
Disney Jul Ja Nej Gäller ej glasen.
Domherren Ja Ja Gäller ej glasen.
Gammaldags Jul Ja Nej Gäller ej glasen.
Ingrid Ja Ja  
Lace Ja Nej Gäller ej glasen.
Lace Platinum Nej Nej Hanteras varsamt, kan repas av bestick.
Lise Ja Nej  
Marianne Royal Blue Nej Nej  
Moments Ja Nej  
Nordic Blue Ja Ja  
Nordiska Fåglar Ja Ja  
Royal Dream/Royal Garden Ja Nej  
Victoria Ja Nej Gäller ej glasen.
Åsas Tomtejul Ja Nej Gäller ej glasen.
Åsas Tomtejul Vit Ja Nej Gäller ej glasen.
GLASSERIER
Siluett Ja -  
Siluett Guld Nej - Handdisk rekommenderas.
Happy Nej - Handdisk rekommenderas.
Adele Ja -  
Strå Ja -  

Fler tips och råd för din servis

Serviser är något man bara köper en handfull gånger i livet. Vi vill att de håller livet ut så att vi kan ge dem i arv till våra barn en dag. Men även serviser av högsta kvalitet behöver rätt skötsel för att hålla år in och år ut. Därför är det viktigt att ta hand om din servis! Tänk därför alltid på följande när du har använt den: BH_Buffe_Forratt_Bestic_PRO

1) Om du inte hinner diska så skölj alltid av din servis så fort som möjligt efter användning. Matrester kan missfärga vissa dekorer, speciellt mat med starka syror såsom äpple och citron.

2) Om du har bränt vid maten i en ugnsfast form, blötlägg den tomma formen i vatten blandat med diskmedel. Efter ca 30 minuter kan du diska bort resterna. Använd aldrig skurmedel, stålull eller liknande. Det kan skada porslinet.

Celebration 3) Har du svarta streck på dina tallrikar? Det är metall från rostfritt stål, troligen från bestick. Om du använder skölj- och spolglansmedel i diskmaskinen så blir ditt porslin mindre känsligt för metallmärken.

4) För att ta bort beläggningar efter t.ex. kaffe och te kan du blanda 2-3 msk citronsyra med maskindiskmedel. Häll blandningen i godset och låt stå ett par timmar. Diska sedan och skölj väl.

5) När du ställer in tallrikarna i köksskåpet, skjut inte in dem över varandra. Det är den största orsaken till repor i glasyren.

För att få ut så mycket som möjligt av din servis från Fyrklövern bör du följa ovanstående rekommendationer.

Glastips

Håll dina glas från Fyrklövern i fint skick år efter år med hjälp av lite omvårdnad! Fyrklövern GlasDet viktigaste man bör tänka på när det gäller glas är att undvika maskindisk om glasen inte tål det. Handdiska i så fall skonsamt med ljummet vatten och lite diskmedel. Låt inte målade glas ligga i blöt längre stunder, det kan skada dekoren. Ställ gärna glasen upp och ner en stund på linneduk så att vattnet kan rinna av när du har diskat dem. Torka glaset direkt med en putsduk, gärna av mikrofibrer. På så sätt slipper du ränder och fläckar på glasen. När du ställer in handgjorda glas i skåpen, se till att de inte rör varandra. Annars kan de bli kantstötta.