Tomtarnas Jul

  • Med Tomtarnas Jul får du alla att trivas kring det dukade bordet! De fina illustrationerna på porslinet skapar den rätta julstämningen.

  • TOJ_1.jpg

TOJ_2.jpg

Tips

På julens röda duk har vi pyntat med små paket, knäckebröd, granris, kanel och äpplen!

TOJ_3.jpg

Tips

Duka fint med tallrikar, förrättstallrikar och hjärtskålar i serien Tomtarnas Jul! Komplettera med vackra kristallglasen ur kollektionen Moments.

  • TOJ_4.jpg


    Gör en annorlunda gran på gottebordet med små maränger och kanel.

  • TOJ_5.jpg


    Kristallglasen Moments med den diamantgraverade pärlbården är en kollektion med flera olika varianter som passar fint till julens alla festmåltider. 

  • TOJ_6.jpg

  • På servisens alla delar syns både tomtar, ekorrar, rådjur, hästar, harar, katter, bockar och små fåglar. De snötäckta granarna ramar in de konstnärliga motiven liksom snöflingor och platinakanter.

TOJ_7.jpg

Tips

Servisens terrin kan användas till mycket, förutom till julgröt och köttbullar kan man använda den till vinterns vackra tulpaner och hyacinter.

TOJ_8.jpg

Tips

Med knäckebröd och snören, grankvistar, nötter och kanel blir dukningen enkel, men vacker.

  • TOJ_9.jpg


    De små hjärtformade skålarna i serien Tomtarnas Jul kan användas till julens alla festligheter! Till glöggfesten med mandel och russin, till gottbordet med godis och nötter eller varför inte till middagsbordet med en sillbit.

  • modell.jpg


    Servisen Tomtarnas Jul är tillverkad i finaste fältspatporslin och den underbara dekoren är handlitograferad av konstnären Anne Rooslien.

  • TOJ_10.jpg


    Använd din kreativitet och dina pepparkaksformar! Stansa till exempel ut äppelskivor och lägg i glasen. 

risalamalta.jpg

Ris à la Malta

  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 6-7 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

 

Gör så här: Koka riset med vatten och salt i en kastrull ca 10 min under lock. Tillsätt mjölken och låt stå och svälla på svag värme ca 45 minuter under lock. Låt gröten kallna. Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner i den kalla gröten. Smaka av med flor- och vaniljsocker. Servera med saftsås, eller med kanel och mjölk!