Salt

  • Designed by Nature

  • Salt_1.jpg

  • Bjud in dina vänner till ett dukat bord präglat av naturnära toner, unika glasyrer, organiska former med inslag av trä! Salt har en enastående förmåga att passa in oavsett i vilket sammanhang du vill duka upp den – en servis som är vacker oavsett årstid.

  • Salt2-3.jpg

  • Till påsken dukar vi stengodset tillsammans med fjädrar, vide och björkris och färgar ägg som påminner om glasyren.

  • Mat.jpg

    Mattallrik, 229 kr

  • Skal.jpg

    Skål, 229 kr

  • Fat.jpg

    Uppläggningsfat, 1375 kr

  • Kanna.jpg

    Kanna, 998 kr

  • Salt_3.jpg

  • Dekorera äggen med naturens egna färger! Koka äggen med exempelvis rödlök, gurkmeja, rödkål eller gul lök. Ur skålarna med pip serverar vi sillen och i den stora skålen de färgade äggen.

  • Salt_4.jpg

  • Glasyrerna skiftar i naturnära toner och skapar karaktär som ger personlighet till dukningen.

  • Salt_5.jpg

  • Salt_6.jpg

  • Salt_7.jpg

  • Salt_5.jpg

  • Recept

Sill4.jpg

Påskens godaste sill

 

  • 2 burkar 5-minuterssill (á 420 g)
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl lag från inläggningen
  • 1 dl Kalles kaviar
  • 2 tsk strösocker
  • 20 droppar Worcestersås
  • 2 krukor finhackad dill
  • 20 cm hackad purjolök
  • 1 hackad röd lök

 

Gör så här: Häll av sillen. Blanda övriga ingredienser i en bunke och rör om väl. Tillsätt den avrunna sillen. Låt stå i 1-3 dagar innan servering.

knacke2.jpg

Fröknäcke

12 bitar

  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,75 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl olivolja
  • Flingsalt

 

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt 2 dl kokande vatten och vänd runt och fördela på ett bakplåtspapper. Platta ut och släta till smeten och dra ut med handflatan. Strö på flingsalt. Baka ca 1 timme i ugnen.