Dinner with friends

  • Längesedan du träffade tjejgänget? Bjud dina väninnor på en härlig kväll!

  • Cel20_8.jpg

  • Att umgås i köket är trevligt, ta en fördrink eller laga maten tillsammans! Vi svängde ihop en supergod vegansk pizza till fördrinken och serverade sedan ugnsbakad spetskål  och en poké bowl med lax. Till efterrätt fick tjejerna en pärongalette. Recept och dukningstips ser du nedan.

  • celebration-Skal-16cm-FRI_10001719_1.png

    Liten skål, 239 kr

  • celebration-tapasset_10010975_1.png

    Tapasset - 5 delar, 1495 kr

  • celebration-Mugg-34cl-FRI_10005239_1.png

    Mugg, 229 kr

  • celebration-runt-fat-29cm_10010976_1.png

    Runt uppläggningsfat, 1375 kr

  • Cel20_9.jpg

  • Cel20_10.jpg

  • Cel20_11.jpg

  • Att umgås kring god mat och vackert porslin tillhör livets goda!

Recept_pizza.jpg

Vegansk pizza

ca 8 bitar
 

  • 1 förgräddad pizzabotten 180 g, gärna stenugnsbakad
  • 4 dl riven, vegansk pizzaost
  • 1 Oatly iMat Fraiche
  • 1 burk tångkaviar, 75 g
  • 1 stor, finhackad rödlök
  • 1 paket färsk gräslök, finskuren
     

Gör så här: 
Bred på iMat Fraiche över pizzabottnen och strö över osten. Grädda pizzan i ugnen enligt anvisningarna på paketet och tills pizzan fått fin färg. 
Ta ut pizzan från ugnen och toppa med tångkaviar, rödlök och gräslök. Skär upp i bitar och servera!

Recept_kal.jpg

Rostad spetskål

4 portioner
 

  • 1 spetskål
  • 3 msk smör
  • Olja till formen
  • 3 msk kapris
  • 1 dl hackade valnötter
  • ½ paket fetaost
  • Salt och peppar​
     

Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form och dela spetskålen i fyra delar.
Lägg i kålen i formen och salta och peppra, klicka över smör och lägg på kapris och hasselnötter. Baka kålen i ca 20 minuter och ös kålen med det smälta smöret någon gång under tiden den är i ugnen. Lägg upp kålen på tallrikar och strö över smulad fetaost. 

 

Recept_kal.jpg

Rostad spetskål

4 portioner
 

  • 1 spetskål
  • 3 msk smör
  • Olja till formen
  • 3 msk kapris
  • 1 dl hackade valnötter
  • ½ paket fetaost
  • Salt och peppar​
     

Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form och dela spetskålen i fyra delar.
Lägg i kålen i formen och salta och peppra, klicka över smör och lägg på kapris och hasselnötter. Baka kålen i ca 20 minuter och ös kålen med det smälta smöret någon gång under tiden den är i ugnen. Lägg upp kålen på tallrikar och strö över smulad fetaost. 

Recept_bowl.jpg

Poké bowl

4 portioner

  • 3 dl svart ris eller quinoa
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk ljus soja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 500 g lax, rå, exempelvis Salma eller Fröya (tycker man inte om rå lax kan man ugnsbaka den)
  • 2 salladslökar
  • 1 mogen mango, eller fryst
  • 1 avokado
  • 2 dl edamamebönor
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander
  • 1-2 msk riven ingefära


Gör så här: 
Koka riset eller quinoan enligt förpackningen. Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och riven ingefära i en skål. Tärna laxen i kuber och skiva salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden. Rosta sesamfröna i torr panna tills de fått lite färg. Tärna avokado och mango och hacka koriandern. Lägg riset i botten av fyra stora portionsskålar. Varva sedan avokado, mango, koriander, edamamebönor och lax. Pressa över lite färsk lime och strö över rostade sesamfrön.

  • För fina fikastunder

  • Cel20_12.jpg

  • De flesta av oss har ett behov av att dra oss tillbaka en stund i hemmets lugna vrå – att få umgås med bästa vännerna uppkrupna i soffan och prata om veckan som gått. 
    I Celebration finns förutom matservisen en egen kaffeservis som du lika gärna dukar fram en vanlig vardag som efter festmiddagen på helgen. Fat, assiett och kakfat har en liknande form som mattallriken. Kopp, kaffekanna, mjölkkanna och sockerskål bär alla de karaktäristiska linjerna i platina.

Recept_paronpaj.jpg

Pärongalette

För 6-8 personer
 

  • 250 g smördeg, färsk
  • 1,5 dl kesella
  • 2 stora päron
  • 100 g Chèvre
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk honung

Gör så här: 
Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen till en fyrkant på en bakplåtsklädd plåt och vik in kanterna. Bred på kesellan och smula över getosten (Chèvren). Skiva päronen tunt och bred ut över galetten. Krossa valnötterna lätt i handen och strö ut. Baka i ugnen ca 20 minuter eller tills galetten fått fin färg. Ta ut galetten ur ugnen och låt svalna något innan du ringlar över honungen.