Duka dramatiskt med bär!

  • Bär, både ätbara och inte ätbara är vackra att duka med, både i vasen på bordet men också som en fin liten detalj vid vinglasen eller på servetten.

  • 1.jpg

  • Låt fantasin flöda och gör dukningen kreativ och levande genom att göra varje kuvert olika. Lägg hallon i en skål, knyt fast en liten klase med fläder runt skeden eller gör ett blåbärshjärta på assietten!

2.jpg

Tips

Istället för att använda höga vaser kan man arrangera lågt i exempelvis brödformar med oasis. Stick ner hortensia, eukalyptusblad, delade fikon, vindruvor och blandade bär i härligt mörkröda och nästan svarta toner.

  • 3.jpg

    De vackra vinglasen tål att visas upp. Inte bara med dryck utan även med en efterrätt i. Servera bären i glasen och duka sedan fram glassen eller moussen vid sidan om.

  • 4.jpg

    Välkomna gästerna med ett sött litet blåbärshjärta. En grå duk tillsammans med de mörkblå bären
    lyfter det ljusa porslinet och skapar en mustighet.

  • 5.jpg

    Ofta väljer vi att duka med ljusa material som vita dukar och servetter men ibland kan det vara roligt att skapa en mer dramatisk känsla. Välj en grå duk och lägg fram svarta servetter. Använd svarta sidenband, mörka blommor och bär.

  • 6.jpg

  • En hemkokt blåbärssoppa passar fint i den dramatiska dukningen. Det enda du behöver är blåbär, lite socker, vatten och potatismjöl. Servera med en svalkande vaniljglass och några mandelbiskvier.

7.jpg

Tips

Varför inte använda champagneglasen som en kuverthöjare! Blanda blommor och bär och när gästerna slår sig ner sätts de ihop till en fin helhet mitt på bordet.

8.jpg

Tips

Bär, både ätbara och inte ätbara är vackra att duka med, både i vasen på bordet men också som en fin liten detalj vid vinglasen eller på tallriken.

8.jpg

Tips

Bär, både ätbara och inte ätbara är vackra att duka med, både i vasen på bordet men också som en fin liten detalj vid vinglasen eller på tallriken.