Aspvik

  • AspvikW_1_1.jpg

  • Erbjudande_Asp_se2.jpg

  • Erbjudande_Asp_mob_se2.jpg

  • Servisen Aspvik i vinterskrud

    Även om servisen Aspviks dekor består av blommor är den supervacker att duka med på vintern. Addera fikon, valnötter, granatäpplen och apelsiner så skapar du tillsammans med det blå porslinet en fin vinterstämning på bordet. Aspvik är utgiven av Fyrklövern i samarbete med festarrangören Micael Bindefeld och det är formgivaren Anna Handell som gjort de vackra illustrationerna. Dekoren är handlitograferad på hållbart fältspatporslin - en servis som kan användas och älskas i generationer.

  • AspvikW_4.jpg

  • AspvikW_3_2.jpg

  • kuverttallrik.png

    Kuverttallrik, 498 kr

  • mattallrik.png

    Mattallrik, 229 kr

  • mugg.png

    Mugg, 199 kr

  • brodtallrik.png

    Mingel-/brödtallrik, 199 kr

  • Vi bjuder på fräscha vinterrecept!

AspvikW_2.jpg

Kryddig vinterdrink

  • 3 cl Licor 43
  • 1 flaska vitt vin
  • 2 dl kryddigt brännvin
  • 0,5 citron, zest
  • 0,5 apelsin, zest
  • russin
  • torkade tranbär
  • stjärnanis
  • grön kardemumma
  • apelsinskivor
  • mandel

Gör så här: Blanda Licor 43, vitt vin, brännvin, citron och apelsin zest i en kastrull. Krydda med russin, tranbär, stjärnanis och kardemumma efter smak. Värm försiktigt drycken till 90 grader och låt stå kallt i ett dygn. Servera i valfritt glas med russin, apelsinskivor och mandlar.

orange2.jpg

Saftig apelsinsallad med granatäpple

En frisk sallad som passar lika bra på julbordet som till dessert med en klick yoghurt.

 

4 portioner

  • 5 apelsiner
  • 1 stort granatäpple
  • 2 grönkålsblad
  • 1 msk flytande honung

Gör så här: Skala apelsinerna och skär i skivor. Dela granatäpplet och ta ut kärnorna. Skär ner grönkålsbladen i småbitar. Blanda och ringla över honung.

orange2.jpg

Saftig apelsinsallad med granatäpple

En frisk sallad som passar lika bra på julbordet som till dessert med en klick yoghurt.

 

4 portioner

  • 5 apelsiner
  • 1 stort granatäpple
  • 2 grönkålsblad
  • 1 msk flytande honung

Gör så här: Skala apelsinerna och skär i skivor. Dela granatäpplet och ta ut kärnorna. Skär ner grönkålsbladen i småbitar. Blanda och ringla över honung.

fikon2.jpg

Sallad med grönkål, valnötter, fikon och grönmögelost

4 portioner

  • 250 g grovriven grönkål
  • 200 g blandad sallad
  • 1 granatäpple
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • 1 dl grovt hackade valnötter
  • 4 fikon, delade i fyra delar
  • 150 g grönmögelost

Gör så här: Blanda grönkål och sallad med det urkärnade granatäpplet, ringla över olivolja samt salta och peppra. Blanda runt och toppa med valnötter, fikon och smulad grönmögelost. Är osten krämig och svår att smula, lägg den i frysen en stund innan du gör salladen, så går det lätt!

  • AspvikW_3.jpg

  • AspvikW_7.jpg