Sockerskålar

Bland våra unika sockerskålar hittar du flera olika modeller och dekorer. Komplettera gärna sockerskålen med mjölkkannan och kaffekannan från samma servis och få en matchande serie till kaffedukningen. Sockerskålarna är tillverkade i hållbart fältspatporslin och har alla lock med porslinshandtag. Använd din sockerskål till såväl bit- som strösocker.

Växer sockerbitar på träd?

Det kanske man undrar när man är liten. Vi vuxna kaffedrickare vet att sockret utvinns från sockerbetan eller från sockerrör. Det vi kanske inte vet är att Ryssland, Frankrike och USA är världens största sockerbetsproducenter men att det är från sockerrören som den största produktionen av socker kommer från. Redan på 500-talet f.Kr. framställdes socker från sockerrör men det var inte förrän på 1800-talet när vi nordbor lärt oss utvinna socker från sockerbetan som vanligt folk i vårt land hade råd att baka sockerkaka.

Kaffe på bit

Förr i tiden drack man ofta kaffet på fat, förmodligen för att det svalnade snabbare. Med en sockerbit mellan tänderna drack man sedan kaffet från fatet medan sockerbiten löstes upp i munnen.