Serveringsskålar

Finns det något pampigare än att duka fram en stor vacker serveringsskål på middagsbordet? Att få samlas tillsammans runt en stor skål med krispig sallad eller ugnsbakade potatisar är något alldeles extra.

Efter middagen vill man oftast avsluta kvällen med något sött eller salt. Då är det perfekt att duka fram snacksen i små serveringsskålar som kan fyllas med just dina favoritsnacks som till exempel jordnötter eller smågodis.

Om du istället vill avsluta kvällen med lite nyttigare sötsaker går det utmärkt att ställa fram fruktskålen också.

Oavsett vad du väljer att servera i din uppläggningsskål så har vi på Fyrklövern en mängd olika snygga färger och former på dessa stora skålar att välja mellan.

En stor serveringsskål i stengods eller porslin

När du ska köpa nya serveringsskålar kan det vara bra att fundera på om du vill matcha skålarna med resterande servis som du redan har hemma. Eller så kan du passa på att investera i en ny design för att ge mer variation och liv till det dukade bordet.

En mix av skålar och tallrikar i samma material men olika färger är en diskret men stilren kombination som höjer känslan och stämningen vid middagsbjudningen. I vårt stora sortiment av uppläggningsskålar finns det gott av färger samt former att välja mellan, för dig som vill mixa eller matcha.

I vår servis Salt hittar du både stora skålar och små serveringsskålar i modern stengods som pryds av en unik och vacker glasyr.

Om du är ute efter en mer klassisk uppläggningsskål i porslin bjuder vår servis Celebration på en mängd olika varianter av stilrena serveringsskålar med en vacker handmålad metallkant.

Duka med serveringsskålar

Det finns oändligt många vackra varianter av dukningar med både små och stora serveringsskålar. Var inte rädd för att testa dig fram och vara lekfull med din dukning för att hitta den dukning som passar bäst för måltiden som ska serveras.

Om du behöver hjälp med inspiration för din dukning har vi ett stort arkiv med dukningstips, med eller utan serveringsskålar, som du hittar under våra inspirationssidor. Här hittar du dukningstips för allt från den söta påskmiddagen till den festliga och pampiga nyårsmiddagen.