Gafflar

Rätt bestick förstärker din stil på det dukade bordet och med några olika bestickset är det enkelt att förändra och skapa kreativa dukningar för såväl vardag som fest. Välj mellan stilrena bestickserien Siluett, där elegans och balans står i fokus. Klassiska Silvia som passar till såväl den lantliga som den romantiska dukningen eller Diamond, de guldfärgade besticken där gafflar, knivar som skedar skapar en modern och lyxig atmosfär på det dukade bordet.

Fyrklöverns bestickserier

Diamond

En modern och lyxig bestickserie som designats av den danska designduon Gitte Dyrberg och Henning Kern. Gafflar, knivar och skedar har ett modernt formspråk och är tillverkade för Fyrklövern i Italien. I serien hittar du förutom huvudrättsbesticken även bestick till förrätt, efterrätt och till kaffedukningen men också bestick för sås och uppläggning.

Silvia

Får många som föredrar den klassiska stilen är bestickserien Silvia en favorit. Silvia är ett kvalitetsbestick som tillverkats i rostfritt 18/10 stål. Duka upp med gafflar, knivar och skedar måndag som lördag och skapa en fin känsla på bordet. I det breda besticksortimentet hittar du garanterat det du behöver till såväl dukning som uppläggning.

Siluett

Kollektionen Siluett har en balanserad och elegant formgivning som passar till den stilrena dukningen. Gafflar, knivar och skedar blir ett eget designelement på bordet. Besticken är tillverkade i hög kvalitet av polerat rostfritt 18/10 stål. Siluettkollektionen innehåller bestick till förrätt, huvudrätt, efterrätt och kaffe men också uppläggningsbestick. Siluett har även ett eget fiskbestick.

Lite kuriosa om gaffelns långa historia

Det var på 1500-talet som människan blev lite mer sofistikerad vid matbordet och började använda gaffel. Kniven hade man redan använt ett tag. De första gafflarna hade två långa uddar och uppfinningen kom från Italien. Gaffeln var dock inte omtyckt av alla när den kom, Marin Luther tyckte till exempel att den kunde liknas med djävulens redskap. Det första besticksetet kom i slutet av 1500-talet då gaffel och kniv tillverkades med likadana skaft. Skeden kom in i bilden på 1600-talet och på 1800-talet utvecklades besticken och snart kunde man duka med såväl kaffeskedar som smörknivar, såsslevar och fiskbestick. Det var inte ovanligt att man dukade upp med 12 olika bestick!